П`ятниця, 19.04.2024, 06:04Головна | Реєстрація | Вхід

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

21:13
Віртуальна книжкова виставка. Твори Наталі Забіли з фонду бібліотеки

«Мандрівка у творчість Наталі Забіли»

(до 115 – річчя від дня народження)

 

(05.03.1903-06.02.1985)

Є письменники, що цілком віддали своє життя дитячій літературі – дуже важкій, іноді малопомітній, літературній роботі. Серед них, ніби айсберг, височить постать чудової поетеси – Наталі Львівни Забіли, чиє життя покладено на вівтар служіння Дитячій Музі.

На творах Наталі Забіли виросло кілька поколінь дітей. Критики характеризували її творчість як «материнську пісню, цікаву, барвисту, розумну, клопітку, дбайливу», а в передмові до нового з видань Наталю Забілу названо «однією з найвидатніших українських письменниць, які пишуть для дітей» У її біографії немає місця екзотичним, романтичним чи героїчним подробицям. Можливо, тому, що на це просто не було часу. Адже Наталя Забіла повністю присвятила своє життя дитячій літературі. У її творчому доробку близько двохсот книг – вірші, повісті, оповідання, казки, п’єси й драматичні твори.

 

Віртуальна книжкова виставка Твори Наталі Забіли з фонду бібліотеки

Забіла, Н. Вибрані твори : в 4 т. Т. 1. Веселим малюкам:вірші, казки, лічилки, загадки / Наталя Забіла ; передм. В.В.Бичка; худож. оформ. О.Г. Якутович . — Київ : Веселка, 1983. — 239 с. : іл.


У збірку увійшли вірші української дитячої письменниці, лауреата Республіканської літературної премії ім. Лесі Українки Наталі Забіли про дітей, віршовані казки, написані за народними мотивами, лічилки, загадки.

 

 

 

 

 

 

 

Забіла, Н. Вибрані твори : у 4т. Т.2. У широкий світ: вірші, казки / Наталя Забіла ; худож. оформ. О.Г. Якутович .— Київ : Веселка, 1983. — 207 с., іл.

У книзі зібрано вірші про красу природи, казки, а також віршований переказ «Слова про Ігорів похід»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Забіла, Н. Вибрані твори : у 4т. Т.3.В казках і в житті: оповідання, казки, повість / Наталя Забіла ; худож. оформ. О.Г. Якутович .— Київ : Веселка, 1984.— 319 с., іл.

До книжки увійшли прозові твори української письменниці, лауреата літературної премії ім.. Лесі Українки Наталі Забіли: цикл оповідань «Ясочка», повість «Катруся вже велика», фантастичні оповідання «Дивовижні пригоди хлопчика Юрчика та його діда», казки.

 

 

 

 

 

 

 

 

Забіла, Н. Олівець-малювець: Збірка кращих творів для дітей/ Наталя Забіла ; худож.Є.Житник.- Харків: ВД «Школа», 2008.- 80с., іл.

У цій книжці зібрано найкращі, найцікавіші вірші та казки Наталі Забіли, що стануть не тільки чудовим подарунком для дітей, але й дадуть нагоду дорослим повернутися до світлих спогадів дитинства та разом із малюками поринути у яскравий та живий світ творчості Майстра.

 

 

 

 

 

 

 

 

Забіла, Н. Про малят і про звірят: Збірка улюблених творів для дітей/ Наталя Забіла ; худож. Є. Житник.- Харків: ВД «Школа», 2008.- 80с., іл.

У цій книжці вміщено вірші та казки , інтерес до яких не згасає з плином часу. Щирі, ніжні, жартівливі, вони проникнуті безмежною любов’ю до «малят і звірят», до природи рідного краю, Ця збірка, без сумніву, порадує батьків, вихователів та маленьких розумників.

 

 

 

 

 

 

 

 

Забіла, Н. Велика збірка творів. Вірші/ Наталя Забіла; худож. Є.Житник.- Харків: ВД «Школа», 2005.- 304с., іл.

Цей двотомник містить кращі віршовані твори Наталі Забіли, яка по праву вважається корифеєм української дитячої літератури. Збірку призначено для читання дорослими дітям дошкільного віку і для самостійного читання - молодшим школярам.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Забіла, Н. Велика збірка творів. Проза/ Наталя Забіла; худож. Є.Житник.- Харків: ВД «Школа», 2005.- 304с., іл.

У збірці вміщено кращі віршовані та прозові твори письменниці, яка по праву вважається корифеєм української дитячої літератури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Забіла, Н. Ясоччина книжка: Оповідання/ Наталя Забіла; худож. А.Г. Гілевич. – Київ: Веселка, 1978 .– 32 с.,іл..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Забіла, Н. Стояла собі хатка: Віршована казка/ Наталя Забіла; Худож. Гулін П.А., Н.В.Кирилова.- Київ: Веселка, 1979 .– 16 с.,іл..

 

Переглядів: 604 | Додав: valya_bilog_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz